Nieuws: Hyundai Genesis Coupé – Richtprijs Hyundai Genesis Coupé

De kogel is door de kerk: Hyundai gaat de Genesis Coupé ook in Europa vermarkten. De Nederlandse importeur geeft alvast een richtprijs vrij. En die is scherp, heel scherp.

De sportief gelijnde Hyundai Genesis Coupé zet de aanval in op Nissan (370Z), Infiniti (G37) en bijvoorbeeld Audi (TTS). Ook de BMW 3-serie Coupé en de Porsche Cayman mogen, hetzij in mindere mate, als rivaal worden bestempeld. Aangaande het te verwachten prijskaartje dat de Nederlandse Hyundai-importeur Greenib Car vrijgeeft vertoont de Genesis Coupé echter geen enkele vorm van corrurrentie met de zojuist opgesomde coupés. Als richtprijs wordt namelijk om en nabij de € 45.000,- opgegeven en dat is fors lager dan de voordeligste vijand in dit lijstje moet opbrengen: de Nissan 370Z met € 55.100,-. Het kan overigens nog goedkoper, want de geschatte 45 mille zou behoren bij de Hyundai Genesis Coupé met 3.8 liter V6 en 300 pk. De versie met 2.0 liter benzineturbomotor valt nog eens een kleine tien mille lager uit. Voor deze circa € 38.000,- beschik je over 220 pk op de achterwielen. De definitieve prijsstelling moet nog bepaald worden, maar desondanks zijn wij wel gecharmeerd van die Zuid-Koreaanse prijsperceptie.

November De verwachting is dat Hyundai de eerste exemplaren van de Genesis Coupé eind november de boot afrijdt richting de dealers. Vervolgens denkt de importeur er zo'n vijftig te verkopen in het eerste jaar. Maximaal kan het er 2.000 stuks uitgeven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer