Nieuws: Hyundai HB20X – Hyundai HB20X: wel de lusten, niet de lasten

In Soa Paulo heeft Hyundai Brazil (HB) deze HB20X gepresenteerd. Hij oogt als een stoere crossover maar is eigenlijk niets meer is dan een burgerlijke HB20, bij ons beter bekent als ix20.

Wel het stoere van een crossover, maar niet de lasten zoals bijvoorbeeld een hoger verbruik of wagengewicht. De Hyundai HB20X probeert zich op deze manier in de kijker te spelen tussen auto's als de Volkswagen Taigun, Nissan Extrem en Dacia DCross die ook op de Braziliaanse autoshow pronken met hun veren.

Vaste recept Het recept voor producten als de HB20X kunnen we inmiddels uit het hoofd opdreunen. Men neme de burgeruitvoering, in dit specifieke geval de HB20, voorzie deze van dakrails, meer stootvast plastic, beschermplaten aan de onderzijde en een rijhoogte die je net iets meer flexibiliteit garandeert en je bent al bijna waar je wilt zijn. Enkel nog strooien met lichtmetaal en je bent rond. Binnenin is de HB20X versierd met diverse chromen accenten, speciale stoelbekleding en opvallende stiksels.

Productie De oversteek naar Europa zal de HB20X wel nooit maken, maar in Brazilië kunnen ze er binnenkort al in rijden. Zij krijgen de keuze uit een manuele of een automatische versnellingsbak maar moeten het met één enkele motor stellen. Dat is een 128 pk sterke 1.6 liter Flex-fuel die zowel benzine als ethanol lust. Het is overigens niet de eerste keer dat Hyundai dit trucje uithaalt; in het verleden had het al eens de Getz Cross die wel in Europa leverbaar was.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer