Nieuws: Hyundai i30 – Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Spoedig heeft Hyundai een nieuwe i30. Op 7 september is de onthulling in Frankfurt en dit zijn alvast de eerste details, inclusief een drietal teaserfoto's.

De i30 is een zeer belangrijke auto voor de Zuid-Koreanen. Tezamen met de Tucson vormt het model de ruggengraat van Hyundai in Europa. De nieuwe is daardoor ook weer ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van de Europese autokoper.Hoe zich dat vertaalt naar de nieuwe i30 is nog een beetje vaag? Maar volgens Hyundai kunnen we een scala aan technische noviteiten verwachten, verpakt in een modern en tegelijk tijdloos jasje. Bovendien is de i30 er 'voor iedereen', zegt Peter Schreyer, hoofddesigner bij Hyundai en eindverantwoordelijke voor het lijnenspel van de i30. 'We hebben niet zozeer naar één klant gekeken, maar focusten ons op een veel bredere groep kritische en veeleisende consumenten', aldus de Duitse tekenmeester.

Personalia Hyundai beweert tijdens de ontwikkeling ook nadrukkelijk gekeken te hebben naar de sterk veranderende trends op het gebied van technologische oplossingen, individualisering en flexibiliteit. Slimme veiligheidssystemen en allerhande connectiviteitsdiensten zijn daarvan het resultaat, evenals de mogelijkheid om de i30 geheel naar eigen smaak aan te passen.

Parijs Zoals gezegd trekt Hyundai in de eerste week van volgende maand het doek van de i30. Het showdebuut staat gepland voor de Autosalon van Parijs, begin oktober.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer