Nieuws: Hyundai i40 – Hyundai onthult vierdeurs i40

Kort na de introductie van de i40 Wagon heeft Hyundai ook de vierdeurs i40 onthuld. Het Zuid-Koreaanse merk trok vandaag het doek van de middenklasser af tijdens de autobeurs van Barcelona.

Met veel interesse en enthousiasme werd de gloednieuwe i40 CW afgelopen maart onthuld op de Hyundai-stand in Genève. Met het model opende het Koreaanse merk de aanval op de populaire middenklassers zoals de Volkswagen Passat, Peugeot 508 en Ford Mondeo. Om deze aanval zo krachtig mogelijk te maken voegt Hyundai naast de stationwagen ook een vierdeurs variant toe aan het gamma.

Motorengamma Technisch zal de sedan gelijk zijn aan de i40 CW. Dit betekent een viertal motoriseringen die begint met een 115 pk sterke 1.7 liter dieselkrachtbron. Deze diesel is financieel de meest aantrekkelijkste gezien het verbruik van 4,3 liter per 100 km en de uitstoot van 113 g/km. Een waarde die als gevolg heeft dat het model in aanmerking komt voor 20% bijtelling bij zakelijk gebruik. Een tree hoger vinden we de 136 pk variant van de 1.7 dieselmotor die significant minder zuinig is en net niet van de gunstige bijtelling profiteert. Populair zal ook de 135 pk sterke 1.6 liter benzinemotor worden gezien dit model eveneens in de 20% bijtellingscategorie valt. De 177 pk sterke 2.0 benzinekrachtbron biedt deze zakelijke 'bonus' niet, maar heeft het extra vermogen als pluspunt.

Zowel de prijzen als de uitrustingsniveaus van de nieuwe Hyundai i40 zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer