Nieuws: Hyundai ix20 – Hyundai toont ix20 in Parijs

Met nog een maand tijd voor de boeg, laten de meeste fabrikanten steeds meer los over hun primeurs in Parijs. Hyundai heeft ook belangrijk nieuws te melden en laat dit ons nu al weten dankzij een teaser.

En opnieuw stopt een Aziatische fabrikant een vis in de MPV B-segment vijver. Ditmaal is het Hyundai die tijdens de autosalon van Parijs haar nieuwste telg met de naam ix20 zal onthullen. Een model dat het op moet nemen tegen de Citroën C3 Picasso, Honda Jazz, Kia Venga, Opel Meriva en de zojuist aangehaalde Toyota Verso S.

Fun-to-drive De gloednieuwe ix20 is ontworpen en ontwikkeld in het Europese onderzoekscentrum van Hyundai in het Duitse Rüsselsheim. Het nieuwe ruimtewonder van het Zuid-Koreaanse merk draagt net als de ix35, de 'fluidic sculture' designtaal en dankt zijn naam aan het veelzijdige karakter van het model. De ix-benaming geeft bovendien aan dat Hyundai de auto enkele crossover-kenmerken mee zal geven. Volgens Hyundai is de ix20 niet alleen een functionele personenvervoerder, maar ook een dynamische lekker sturende fun-to-drive auto. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen!

Direct zuinige Blue-uitvoeringen Hyundai ziet in de ix20 de ideale opvolger van de Matrix. De nieuwe MPV is niet alleen langer en breder dan zijn voorganger, maar ook schoner en zuiniger aldus Hyundai. Het model zal vanaf november al bij de lokale dealers te vinden zijn en wordt standaard geleverd met Hyundai's 5 jaar garantie. Naast de reguliere motoriseringen zal het model ook direct aangeboden worden met diverse zuinige Blue-uitvoeringen met start-/stopsysteem.

Nog meer nieuws? Naast de lancering van de nieuwe ix20 heeft Hyundai nog een aantal andere primeurs onder de pet voor de show in Parijs. Zo meldt het merk bijvoorbeeld dat het nog enkele nieuwe luxe modellen en studiemodellen met nieuwe technologieën zal presenteren. We houden jullie op de hoogte!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer