Nieuws: Hyundai Santa Fe facelift – Hyundai Santa Fe minimaal bijgepunt

Je zou het misschien niet denken, maar de huidige generatie Santa Fe is toch echt al weer ruim 3 jaar onder ons. Voor Hyundai een reden om hun SUV-kolos op punten bij te stippen.

Ook Hyundai heeft het nodige nieuws te melden op de IAA in Frankfurt. Want naast de visueel avontuurlijke i20 Active debuteert dus deze subtiel vernieuwde Santa Fe ook in Duitsland eind deze maand.

Vernieuwingen Wie aandachtig kijkt en vergelijkt zal ontdekken dat de voorzijde net even anders is dan voorheen met zoal aangepaste LED-dagrijverlichting en opgefriste lichtunits rondom. De achterbumper is ook bijschaaft en wel met een nieuw vormgegeven skid plate.

Veiliger dan ooit Vanbinnen is de Santa Fe strakgetrokken rond het multimediasysteem; daar is een nieuw knoppencluster te vinden. Daarnaast wordt er uitgepakt met een scala aan veiligheidsfeatures, te weten Autonomous Emergency Braking, Rear-Cross Traffic Alert, Smart Cruise Control, Blind Spot Detection, Lane Change Assist en High Beam Assist.

2016 Hyundai is er vroeg bij met het introduceren van de vernieuwde Santa Fe. Het model staat namelijk pas in de loop van 2016 bij de Nederlandse dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer