Nieuws: Infiniti Essence – Hybride sportwagen van Infiniti: Essence

Infiniti toont tijdens de 79ste autosalon van Geneve een sportieve hybride. Het model dat in totaal een vermogen van 600 pk levert is niet alleen een verjaardagscadeautje. Het laat zien hoe een toekomstige hybride aandrijving van het merk eruit komt te zien.

Het uiterlijk van de Essence moet een mate van mysterie oproepen, aldus één van de ontwerpers van Infiniti. Geen agressieve lijnen, maar juist een elegant voorkomen. De 4.7 meter lange sportwagen ziet er inderdaad geheimzinnig uit. De scherpe lijnen en golvende vormen zorgen voor een mooi contrast. Leuk detail is de spannende knik in de C-stijl.

Duotone interieur Het interieur van de Infiniti is puur gericht op de bestuurder. Het is minimalistisch en ergonomisch vormgegeven. Het geheel staat in het teken om de persoon achter het stuur absolute controle te geven. Opvallend is het kleur gebruik in de cockpit. Zo heeft de bestuurder een zwart thema voor de neus en beschikt de passagier over een donker rood dashboard. Ook over de bagageruimte is goed nagedacht. Hiervoor is de hulp van Louis Vuitton ingeschakeld. Hij heeft speciaal voor de Infiniti een kofferset ontworpen die precies in de bagageruimte past.

3D elektromotor Het belangrijkste nieuws van de conceptcar zit, zoals bijna altijd, onder de motorkap. Hier vinden we namelijk Infiniti's paradepaardje; een hybride aandrijving met een totaal vermogen van 600 pk. De binnen de Nissan familie welbekende 3.7 liter V6 met dubbele turbo zorgt voor het grootste aandeel in het vermogen. De motor is goed voor 440 pk en beschikt over een gloednieuw systeem met directe brandstofinspuiting. De overige 160 pk worden geleverd door een elektromotor. De 3D motor, zoals Infiniti de motor noemt, beschikt over de laatste technieken op het gebied van de elektromagnetische ontwikkelingen. De motor kan naast vermogen levert ook dienst doen als generator. Prestaties van de aandrijving zijn overigens niet bekend.

Anti-collision shield Naast een geavanceerde aandrijving beschikt de Essence over een groot pakket aan veiligheidssystemen. De verzamelnaam voor deze systemen worden bij de conceptcar het 'Safety Shield' genoemd en bestaan uit adaptieve cruise controle en een Lane Departure Warning systeem. Daarnaast heeft het model ook de beschikking over een 'anti-collision shield' (anti-crashsysteem). Dit systeem kijkt niet alleen voor en achter de auto, maar ook naast de auto. Het systeem kan zelf de remmen activeren in geval van nood.

Promotiemateriaal Francois Bancon, General Manager Advanced Product Planning zegt het heel duidelijk. 'De Essence is geen teaser voor een nieuw model, maar puur voor promotie van het merk bedacht. Het laat zien waar ons merk al sinds 1989 voor staat'. Geen productieplannen dus voor de hybride sportwagen. Wel voor de technieken die in de conceptcar worden getoond.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer