Nieuws: Infiniti QX30 Concept – Infiniti QX30 Concept ziet het licht in Genève

Er komt weer een nieuwe Infiniti aan. Op 3 maart zal in Genève het doek van de QX30 worden getrokken. Het gaat evenwel nog om een concept.

Bijna anderhalf jaar geleden showde Infiniti ons het eerste Q30 Concept en begin maart kunnen we daarvan zijn crossover-broertje verwachten: de QX30. In de aanloop naar zijn onthulling tijdens de Autosalon van Genève heeft Infiniti een eerste teaser-foto vrijgegeven waarop de achterkant van de QX30 Concept is te bewonderen. De overeenkomsten met de Q30 zijn duidelijk: de strakke LED-achterlichten en de achterklep hebben de zelfde vorm en de dubbele uitlaat, hetzij in een iets andere vorm, is op dezelfde manier geïntegreerd.

Zeer belangrijk, zo niet cruciaal De Infiniti QX30 moet samen met de Q30 de auto worden waarmee Infiniti eindelijk een plek op de Europese markt gaat veroveren. Makkelijk gaat dat niet worden, met concurrenten als de Audi Q3, de BMW X1 en de Mercedes GLA. Sterker, die laatste is niet alleen een concurrent, maar zelfs een idool. De QX30 is namelijk grotendeels gebaseerd op die Mercedes-Benz. Met dank aan de samenwerking die Infiniti er met dat Duitse merk om nahoudt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer