Nieuws: Jaguar C-X75 – Officieus: Gastoptreden van Jaguar C-X75 in nieuwe Bond-film

De supercar die elke sterveling begeert maar niemand zal bezitten, de Jaguar C-X75, zal waarschijnlijk schitteren in de nieuwe film over James Bond, genaamd Spectre. Nu is besloten niet over te gaan op serieproductie, had Jaguar de deels turbine-aangedreven C-X75 geen mooier podium kunnen geven.

007 in de Aston Martin DB10 en de schurk in een Jaguar C-X75, de geschiedenis lijkt zich op fantastische wijze te gaan herhalen. Want je hoeft niet zozeer fervent liefhebber van de filmserie te zijn om je het ijsgevecht tussen een muisgrijze Aston Martin Vanquish en een gifgroene Jaguar XKR in Die Another Day te herinneren. Geweldige scene was dat, met toen nog Pierce Brosnan als 's werelds beroemdste geheimagent.

Bond krijgt het aan het zweten Hoewel de producers van Spectre zelf niet naar buiten toe zijn getreden met dit nieuws, is het gezien de boven beschreven filmgeschiedenis geen onlogische gedachte dat Jaguar is benaderd om een model van haar te laten fungeren als de auto van de schurk in de nieuwe Bond-film. Marketingtechnisch ligt de F-type misschien voor de hand liggen, ware het niet dat de C-X75 een veel slimmere keus is. Hoe geweldig ook, de F-type verbleekt gewoonweg bij de C-X75 met zijn traanbuistrekkend mooie lijnenspel en gierende turbinemotoren in combinatie met een 5.0 liter V8, goed voor zo’n 900 pk. Zomaar ontsnappen zal James Bond dus niet makkelijk afgaan in zijn nieuwe Aston, hoewel het vermogen van de DB10 nog geheim is. Kortom, de C-X75 is misschien wel de ultieme gadget in een Bond-film en op deze manier krijgt het grote publiek de super-Jag toch nog in actie te zien. Laten we zelfs stiekem hopen dat 007 in Spectre het stuurwiel van de C-X75 heel eventjes overneemt van de schurk, dan valt de C-X75 meteen op te nemen in de eregalerij van gaafste Bond-auto’s allertijden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer