Nieuws: Jaguar F-type – Jaguar C-X16 als F-type én convertible

Niemand bij Jaguar die de C-X16 Concept niet graag zo snel mogelijk in productie zag gaan toen het op de laatste IAA in Frankfurt werd getoond. En het publiek deelde deze mening. Veel anders doen dan op de groene knop drukken kon het Britse sportwagenmerk dan ook niet. Een wijs besluit.

Tijdens een toespraak op de New York Motor Show bevestigde Adrian Hallmark, Global Brand Director van Jaguar Cars, de komst van het nieuwe model dat onder de XK-serie zal opereren en daarmee een directe concurrent zal vormen voor auto's als de Porsche Boxster en duurdere Z4's van BMW. Het merk heeft zelfs enige haast met de F-type zoals de compacte sportauto gaat heten. Over een aantal maanden staat de onthulling daarvan al gepland, een naar voren geschoven moment.

Topless Als inspiratiebron voor de nieuwe F-type dus dient de C-X16 waarop Jaguar vanuit alle windstreken lovende reacties kreeg. De tweezits conceptcar is dan ook een schoonheid, maar een coupé. De F-type zal er echter (eerst) als cabriolet komen. De werkelijke reden daarvan weten we niet, maar bladeren we terug in de geschiedenisboeken van het merk dan is dit niet geheel verrassend. Naast het feit dat de meest iconische en bovendien mooiste Jaguars geen vast dak hadden, presenteerde het merk in 2000 al eens een open F-type Concept, wat bleef bij een studie.

Nieuwe motorenlijn Met de F-type stapt Jaguar in een markt waar het naar eigen zeggen lange tijd niet vertegenwoordigd is geweest. Graag willen ze het bij deze terugkeer dan ook in één keer goed doen. Enkele compleet nieuwe motoren worden zodoende voor de F-type ontwikkeld. Die enkel draaien op benzine uiteraard. Sinds vandaag wordt er zelfs al getest met prototypes op de openbare weg en in de buurt van de fabriek in Castle Birmwich waar ook de bouw van de nieuwe F-type zal plaatsvinden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer