Nieuws: Jaguar F-type – Jaguar F-type ook met V8

Uiteraard voor meerdere modellen, maar vooral voor de nieuwe F-type ontwikkelt Jaguar een nieuwe V6-Supercharged. Met 380 pk vermogen te over zou je zeggen, maar kennelijk niet naar volle tevredenheid van klanten. Zij wensen daarnaast ook een V8 en Jaguar heeft daarmee nu ingestemd.

Een gloednieuwe V8 voor de F-type ontwikkelen is niet nodig, want Jaguar heeft immers al de beschikking over een juweel van een achtcilinder. Met en zonder supercharger. Maar de V8 die trouwe klanten het liefst zien in de F-type is natuurlijk de versie met blaasapparaat. Die levert momenteel 510 pk of 550 pk.

Formaliteit Ondanks dat de 385 pk sterke de 5.0 liter V8 zonder compressor nauwelijks meer vermogen levert dan de toekomstige zescilinder, zou ook deze zomaar in de F-type verkrijgbaar kunnen zijn. Klandizie van dergelijke sportwagens gaat het namelijk veelal niet zozeer om het vermogen, maar des te meer om het aantal cilinders. En acht klinkt nu eenmaal net wat imposanter dan zes. Is het niet?

2013 De Jaguar F-type is afgeleid van de C-X16 Concept en zal op de aankomende Autosalon van Parijs in definitieve vorm worden onthuld. In 2013 start de levering van deze kleine XK Convertible. De Coupé-variant komt vermoedelijk later.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws
Ontdek meer