Nieuws: Jeep Grand Cherokee – Jeep prijst vernieuwde Grand Cherokee

Met een facelift op zak poogt Jeep de consument wederom te verleiden voor de Grand Cherokee. Dat de vanafprijs hierbij gelijk is gebleven ondanks de vernieuwingen lijkt een sterk verkoopargument.

Al heel vroeg in zijn levenscyclus haalde de Jeep Grand Cherokee letterlijk een frisse neus. Zowel van binnen als van buiten werd de bezem door de styling gehaald, wat resulteerde in een best wel ingrijpend gewijzigd koetswerk en interieur. Naast een nieuwe neus werden de koplampen hertekend, de grille wat meer 'geëuropeaniseerd' en werden de bumpers opnieuw ontworpen. Van binnen is er het één en ander veranderd aan het interieur, waardoor naar eigen zeggen de ergonomie verbeterd is. Een nieuw stuur, andere pook en een opgewaardeerd multimediasysteem moeten door de bestuurder van een Grand Cherokee net even wat gemakkelijker te bedienen zijn.

Meer vermogen Ook op technisch gebied werd er het één en ander veranderd. Zo kwam er een nieuwe, achttraps automaat en werden alle motorblokken voorzien van extra kracht. Voor het kleinste motorblok, de 3.0 liter V6-dieselmotor, betekent dit dat het vermogen groeide van 190 naar 250 pk. Het koppel bedraagt 570 Nm. Om de klant nog enigszins tegemoet te komen blijft de eerstgenoemde nog heel even beschikbaar in het gamma van de vernieuwde Grand Cherokee, als Launch Edition. Zodra die gelimiteerde introductie-uitvoering is uitverkocht verdwijnt de ´oude´ 190 pk sterke V6 uit de prijslijsten.

Prijskaartje Over prijzen gesproken. Voor de speciale Jeep Grand Cherokee Laredo Launch Edition dient € 65.990,- betaald te worden, maar dan moet je er wel snel bij zijn. Er komen namelijk slechts 30 stuks van naar Nederland. Een stapje hoger staat de normale Laredo met 250 pk. Die kost € 69.990,-. Daarboven vind je de Limited-uitvoering, en die staat in de boeken voor € 77.790,-. De laatste twee uitrustingniveaus van de opgevoerde 3.0 diesel-V6 heten Overland en Overland Summit en hebben een vanafprijs van respectievelijk € 84.990,- en € 88.490,-.

Drie benzinemotoren Benzinedrinkende motoren zijn als vanzelfsprekend ook beschikbaar in de gefacelifte Grand Cherokee. Er zijn drie verschillende krachtbronnen verkrijgbaar. Een 3.6 liter V6 met 268 pk en 340 Nm in Overland-uitvoering staat voor € 89.990,- bij de dealers, terwijl de voordeligste Grand Cherokee met 5.7 liter HEMI-V8 pas weg mag voor € 129.990,-. Je koopt dan de Summit-uitvoering en krijgt 352 pk en 520 Nm koppel. Het topmodel is de SRT. die beschikt over een machtige 6.4 liter V8 onder de kap, maar daarvoor moet ook flink in de buidel getast worden, namelijk € 155.990,-. Beide achtcilinders komen overigens met het Multi Displacement System, dat cilinders uitschakelt wanneer deze niet nodig zijn.

Veel standaard Jeep geeft de Grand Cherokee een rijke standaarduitrusting. Onder andere een 8,4 inch touchscreen, Uconnect met spraakbedieningssysteem, adaptieve cruise control die de auto volledig automatisch tot stilstand kan laten komen en het Forward Collision Warning voorzien van Crash Mitigation behoren daartoe. Ook de Selec-Terrain en Selec-Speed tractiemanagement-systemen die de Grand Cherokee op vrijwel elke ondergrond vooruit kunnen laten komen zijn altijd te vinden op de Amerikaan. Tevens worden LED-dagrijverlichting en schakelflippers op elke Grand Cherokee geplaatst.

De Jeep Grand Cherokee staat vanaf het derde kwartaal bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer