Nieuws: Jeep special editions – Jeep strooit met special editions in Parijs

Je moet als autofabrikant natuurlijk wel naar Parijs komen met een flinke hoeveelheid nieuws. Bij gebrek aan een nieuw model hijst Jeep alle modellen in een exclusief jasje. Meest opvallend? De Jeep Grand Chrokee SRT White Edition.

Met de Autosalon van Parijs voor de deur duikelen de fabrikanten over elkaar heen om de nieuwste modellen onder de aandacht te brengen. Hoewel Jeep geen volume-fabrikant is aan deze kant van de Atlantische Oceaan wil het Amerikaanse merk toch graag zijn plek opeisen op de beursvloer. In de spotlight worden speciale uitvoeringen van het complete Europese Jeep-gamma geparkeerd.

Compass Overland Laten we beginnen met het model dat de grootste kans maakt om ook in ons land op de markt te komen. We kennen de Overland-toevoeging namelijk al van de Grand Cherokee en ook bij de Compass staat deze voor het topmodel uit de range. Hij wordt uitgerust met onder andere 18 inch lichtmetaal, UConnect infotainmentsysteem, lederen interieur en Boston Acoustics geluidsinstallatie. Onder de motorkap vinden we uitsluitend de 2.1 CRD turbodiesel die 136 of 163 pk voort kan brengen. Bij de krachtigste variant kan er ook gekozen worden voor vierwielaandrijving zodat de echte Jeep-spirit behouden blijft. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Wrangler Moab Van de iconische Wrangler rolt bijna iedere autoshow wel een speciale uitvoering de beursvloer op en in Parijs is dat niet anders. De Moab is geïnspireerd op de plaats in Utah waar off-road-enthousiastelingen regelmatig bij elkaar komen om hun auto's in ruig terrein tot het uiterste te drijven. De Wrangler Moab is gebaseerd op de Sahara-uitvoering en krijgt daarbovenop een meegespoten hard-top, zwarte wielkasten en donkere uitgevoerde Jeep-logo's. De agressieve banden en wielen zijn afkomstig van de Rubicon en zijn bovendien gespoten in mat zwart. Het interieur is eveneens uitgevoerd in het zwart en is rijkelijk voorzien van een lederen afwerking.

Grand Cherokee SRT White Edition De Jeep-supercar, zo omschrijft de Amerikaanse fabrikant de extra krachtige variant van de Grand Cherokee die afgelopen zomer voor net geen anderhalve ton in de Nederlandse prijslijsten opdook. De 6.4 liter HEMI V8 was met 468 pk blijkbaar nog niet genoeg om deze auto in de schijnwerpers te krijgen want in Parijs zet Jeep dit monster wel erg zwart/wit neer. Naast de helder witte lak valt natuurlijk meteen het sterke contrast met de zwarte details op. Grille, badge, 20 inch lichtmetaal en decorlijsten, allemaal zijn ze in de zwarte verf gedoopt. Onderhuids verandert niets aan deze extreme Grand Cherokee.

Deze speciale Jeeps zijn te vinden op de Autosalon van Parijs die over twee weken de poorten opent.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer