Nieuws: Kahn Cosworth Sport 300 – Eigen doelgroep

Project Kahn zal tijdens de The Prestige & Performance Motor Show (MPH) de Kahn Cosworth Sport 300 tevoorschijn brengen. Geheel overeenkomstig met de naam van de tuningbeurs is deze opzichtige SUV - gebaseerd op de Range Rover Sport - één in de categorie: uitsluitend voor bepaalde doelgroepen.

Project Kahn en de MPH gaan uitstekend samen. Beide staat in het teken van extravagante automobielen. Zo ook Kahn's nieuwste creaties de Cosworth Sport 300. Onderhuids ligt inderdaad een motorblok dat door de Britse Cosworth Group is getuned. In de jaren '80 stond de bekendheid van deze motorenspecialist op z'n hoogtepunt toen menig rallykanon (Ford Sierra en Escort) gebruikmaakte van een door hun opgepept motorblok. Veel rallyliefhebbers hebben nog mooie herinneringen aan deze tijd en auto's. Echter vandaag de dag horen we er weinig meer van. De samenwerking met Project Kahn geeft Cosworth weer een beetje aanzien.

Range Rover Sport Helaas maakt Kahn alleen niet bekend welke krachtbron er in de Cosworth Sport 300 huist. We weten dat Cosworth krachtige motoren kan bouwen, dus ga er maar vanuit dat het blok voldoende vermogend is om de relatief zware Range Rover Sport - waarop de Cosworth Sport 300 is gebaseerd - in beweging te brengen. Krachtig oogt SUV in ieder geval wel met zijn opzichtige bumpers, spoilers en 22 inch wielen. Kahn is zelf helemaal vol lof over de speciale Formule 1 kentekenplaat die op de Sport 300 is geschroefd. We zien het niet terug op de afbeeldingen, maar het schijnt dat de plaat miljoenen waard moet zijn.

Showwaardig Als tuner kan je je natuurlijk niet op een tuningshow vertonen met een auto die niet is voorzien van een flinke audioinstallatie. De Kahn Cosworth Sport 300 voldoet hier dan ook aan. Het In-car entertainment systeem - heel toepasselijk ICE genaamd - bevat twee zeven inch schermen van Alpine voor de achterinzittenden, een DVD-speler, twee Philips hoofdtelefoons (draadloos) en een iPod-aansluiting. Een Head-Up Display en een voor- en achteruitrijcamera is tevens aanwezig. De sportieve sfeer wordt mede bepaald door de Coworth aluminium pedalen, Nappa lederen bekleding en een met leer of alcantara bekleed stuurwiel. Als klap op de vuurpijl wordt er een heus Cosworth-logo in de speciale dorpelplaten gegraveerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer