Nieuws: Karma Automotive – Karma Automotive sluit tech-deal met BMW

Wat oorspronkelijk Fisker Automotive was is per 1 oktober Karma Automotive. En na het wijzigen van de bedrijfsnaam heeft de Chinese eigenaar Wanxiang meteen een interessante overkomst gesloten met BMW. De Duitsers gaan Karma componenten voor alternatieve aandrijflijnen leveren.

Wat grotendeels overeind blijft zijn de looks van de Karma en ook vindt de bouw daarvan als vanouds plaats aan de westkust van California. Maar voor de rest willen de Chinezen niets meer te maken hebben met Hendrik Fisker, de voormalige topdesigner die begin 2013 zijn biezen pakte bij het autobedrijf dat hijzelf oprichtte.

Surf en Atlantic Naast componenten voor alternatieve aandrijflijnen zullen er ook batterijpakketen vanuit Duitsland naar Amerika worden verscheept. En mogelijk niet alleen de Karma, zoals we de plug-in hybride al een tijdje kennen, profiteert van BMW's kennis en kunde op dit gebied. De Amerikanen (of is het nu Chinezen?) zien ook een gezonde toekomst weggelegd voor de Surf en Atlantic, twee Karma-varianten die Hendrik Fisker nooit op de markt heeft weten te brengen door allerlei perikelen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer