Nieuws: Kia cabrio – Werkt Kia aan een cabriolet?

Ruim zes jaar geleden presenteerde Kia een dakloos studiemodel tijdens de Autosalon van Genève. Relatief uniek voor Kia dat in haar geschiedenis zelden een cabriolet geproduceerd heeft. Echter bleef het sindsdien stil rondom het concept, maar dat is verandering in gekomen.

Op Kia´s grootste fansite verscheen afgelopen week deze tekening van de Kia pro_cee'd GT Cabrio. Geen schets van Kia zelf overigens, maar van een fanatieke bezoeker van de website, die zich uitleefde met de reguliere pro_cee'd GT in het achterhoofd. Nu het mooie weer in ons land eindelijk zijn intrede heeft gedaan wakkert dat de geruchten rond de komst van een eventuele open Kia maar weer al te zeer aan.

Imago De komst van een cabrio bij Kia zou zeer goed zijn voor het imago, dat bevestigt ook een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse merk. En juist in dat imago investeert Kia momenteel flink met bijvoorbeeld de Cee´d GT en pro_cee´d GT. Een logische stap dus om ook dakloos te gaan. Een telefoontje naar Kia Nederland liet die warme gevoelens echter snel weer doen afkoelen. 'Een cabrio denken we in de nabije toekomst niet aan', laat een woordvoerder van Kia weten. Een duidelijk antwoord, maar waarom dan niet? 'Het nichesegment van een cabrio is dusdanig klein, dat het eigenlijk alleen maar imagoversterkend is.' En dus geld kost. En geld over de balk smijten is niet iets waar de Koreanen van houden, die investeren hun geld graag zeer bewust. Een heel verstandige keuze als je het ons vraagt, maar of het altijd de leukste keuze is...

Toekomstmuziek? Maar komt er dan helemaal geen cabrio meer met een Kia-logo op de motorkap? In de wat verdere toekomst, reken dan op 2016 of wellicht nog later, staat er volgens Kia nog wel wat spannends op het programma. 'Een roadster zou nog wel eens kunnen komen rond die tijd', aldus de woordvoerder. Een concurrent van bijvoorbeeld de Mazda MX-5 lijkt dus waarschijnlijker dan deze pro_cee'd GT Cabrio. Stiekem hopen we dat het niet bij woorden blijft, want een betaalbare roadster zullen wij met open armen verwelkomen!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer