Nieuws: Kia CUB Concept – Stijloefening: Kia CUB Concept

Hoewel Kia weinig kritiek krijgt toegeworpen omtrent hun ingezette designtaal, blijft de Zuid-Koreaanse fabrikant zoekende naar nieuwe ontwerpstijlen. De CUB Concept is daarvan het digitale bewijs.

Eerder zagen we al het eerste beeld dat Kia van de CUB bekend maakte. Nu het concept compleet naakt te zien is, is ook duidelijk wat de Koreanen willen uiten met de guitige conceptcar. De kleine auto - hij is niet meer dan vier meter lang - krijgt de koplampen van de Quoris, het vlaggenschip van Kia die in Europa niet wordt gevoerd. Gedurfd aan de CUB Concept zijn de suïcide-deuren aan de achterkant.

Goed en slecht nieuws Ook onderhuids heeft de CUB een klein primeurtje. In het vooronder ligt namelijk de nagelnieuwe 1.6 liter GDI-turbomotor, en dat het exact dezelfde blok die ook in de pro_cee'd GT en de cee'd GT gelepeld zal worden. Het slechte nieuws is dan weer dat Kia vooralsnog geen intentie heeft om de CUB in productie te nemen. Vooralsnog tenminste. Kia is wel degelijk serieus aan het overwegen om groen licht te geven voor een aantal recente conceptcars.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer