Nieuws: Kia Forte LPI Hybrid – Europees debuut voor Kia Forte LPI Hybrid

Tegenwoordig heeft bijna iedere fabrikant een speciale hoek in hun showroom voor de meest milieuvriendelijke modellen. Bij Kia worden deze EcoDynamic genoemd en daarvan stelt het merk tijdens de IAA drie varianten voor.

Eén daarvan is de Forte LPI Hybrid die in Frankfurt zijn Europese primiére beleeft. De normale Kia Forte rijdt al weer een tijd rond op de Koreaanse wegen en binnenkorte komt daar ook deze Forte LPI Hybrid bij. De Forte en ook deze hybride-variant zal niet worden vermarkt in Europa, maar uitlsuitend als testobject worden ingezet. Kia heeft de Forte LPI Hybrid sedan naar Europa gehaald om deel te nemen aan het intensive 'real world research' testprogramma. Dit testtrajcet zal starten in 2010 en omvat een vloot van 36 Forte LPI Hyrid-modellen die ingezet worden in deze regio om uit te zoeken of de auto´s in de toekomst op grote schaal rendabel zijn. Alleen de pers krijgt de eer dit te beoordelen.

Specificaties De nieuwe Forte LPI Hybrid wordt aangedreven door een 114 pk sterke 1.6-liter LPG (liquid petroleum gas) motor. De krachtbron is gekoppeld aan een elektromotor van 15 kW en heeft een trekkracht van 105 Nm. Daarnaast beschikt de Forte LPI Hybrid over een 180V lithium-polymer batterijenpack, een CVT-versnellingsbak en Kia's Intelligent Stop & Go (ISG), een systeem dat automatisch de motor aan- en uitschakelt tijdens het rijden in de stad. Een regeneratiesysteem zal de vrijgekomen energie tijdens het remmen herbegruiken voor het opladen van de batterijen. Om nog meer brandstof te besparen heeft Kia de Cw-waarde van de Forte LPI Hybrid teruggebracht tot slechts 0.26. Mede daardoor kan deze auto een brandstofverbruik van 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km realiseren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer