Nieuws: Kia HabaNiro Concep – Kia HabaNiro Concept: 4 vleugeldeuren en 480 kilometer

Kia bouwt momenteel de e-Niro: een elektrische suv met een actieradius van 455 kilometer en een interieur dat naar onze smaak iets té conventioneel is.
De HabaNiro Concept rijdt op stroom en houdt dat 480 kilometer vol. Kia noemt de auto een ECEV, wat staat voor All-Electric Everything Car.

Alle vier 20-inch wielen worden aangedreven, wat de HabaNiro genoeg grip geeft om door velden en bossen te rijden. Kia noemt de auto een ECEV, wat staat voor All-Electric Everything Car. Hij kan dus praktisch alles. Vleugeldeuren Alles? Heeft hij dan ook – wat zullen we eens bedenken – vier vleugeldeuren? Ja, dat heeft hij. Elk van de vier portieren scharniert omhoog open. Laat je aan één kant van de auto beide deuren open staan, dan ziet de HabaNiro eruit als een duif die wil knokken. Doordat een B-stijl tussen de voor- en achterportieren ontbreekt, ontstaat een enorme instapopening – ideaal voor oma. Het studiemodel bevat binnenin vier felrode stoelen.

Autonoom rijden Tegenwoordig is een automerk bijna verplicht om met trots te verkondigen dat zijn studiemodel autonoom kan rijden. Kia doet daaraan mee en schetst een toekomstbeeld waarbij het stuur in het dashboard verdwijnt zodra de auto de besturing overneemt. Ook hypermodern: een camera houdt in de gaten waar de bestuurder naar kijkt en speelt daar handig om in. Kijkt hij naar rechtsboven, dan toont het head-up display groot het beeld van de 180 graden-achteruitrijcamera.

Kijk trouwens nog maar eens goed naar die vleugeldeuren, want die gaan het productiestadium vast niet halen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer