Nieuws: Kia KV7 – Kia vindt MPV opnieuw uit met KV7

In Europa gaat de verkoop van grote MPV´s al jaren gestaag achteruit. En ook in de VS is dat het geval. Het zal Kia echter worst wezen… het merk denkt dat het segment nog voldoende potentieel biedt. Zeker als je een manier vindt om busjes aantrekkelijk te maken. Dat laatste is de missie van de KV7.

Een studiemodel voor wat de ontwerpers een “Activity Van” doopten. Kia heeft er bewust voor gekozen de meest efficiënte, hoekige vorm van de MPV te benadrukken. Een stijl die het merk ook al toepaste op de Soul. De inspiratie kwam van elegante doosvormige gebruiksvoorwerpen, als een trendy smartphone of een klassieke koffer. Bergruimte heeft de KV7 in elk geval in overschot. Hij is dan ook 4,83 m lang, 2,03 m breed en 1,82 m hoog. Daaronder ogen de 20 inch velgen niet eens zo groot.

Lounge De toegang tot het interieur wordt verschaft door conventionele deuren aan de voorkant en een gigantische vleugeldeur aan de passagierskant. Dat is alvast één element dat zal sneuvelen op weg naar serieproductie. Het interieur is ontworpen als een lounge, waarin sociale interactie voorrang krijgt op het functionele. Kia tekende vier roterende kuipstoelen en in een hoek achterin is er nog eens zitruimte voor drie. De vloer is bekleed met teak en voor de bekleding koos Kia wol en vilt in warme tinten.

LED´s Als de bestuurder de start-knop indrukt, komt het hele dashboard 15 cm naar hem toe. Daardoor kan hij gemakkelijk bij alle knoppen en hendels. Het gros van de functies wordt echter bediend via een centraal opgesteld computerscherm en een ingebouwde trackball-muis. De achterste inzittenden worden dan weer getrakteerd op een computer met een touchscreen. WiFi en internetverbinding zijn natuurlijk ook van de partij. De hoedenplank wordt door middel van LED´s groen verlicht. Extra verlichtingspunten zijn er in het interieur (dicht bij de vloer) voor dat extra gezellige sfeertje.

Turbo benzinemotor Onder de kap zit Kia's nieuwe Theta II 2.0 liter direct-ingespoten turbobenzinemotor. Die levert in de KV7 285 pk en is gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Volgens Kia is die zuiniger dan een zescilinder met vergelijkbaar vermogen. Op de snelweg mag de KV7 niet meer dan 7,8 l/100km verbruiken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer