Nieuws: Kia Niro – Kia kondigt hybride-aangedreven Niro aan

Kia heeft zopas de nieuwe Sportage gepresenteerd en medio 2016 komt daar nog een crossover in dezelfde klasse bij: de Niro. Echter dit model wordt primair hybride aangedreven om zo geheel op eigen benen te kunnen staan.

De Niro komt niet uit de lucht vallen. Ruim twee jaar geleden presenteerde Kia al een gelijknamige hybride-concept op de IAA Frankfurt en daarna doken de eerste prototypes op van een soortgelijke crossover. Maar nu bevestigt het merk eindelijk ook dat het productiemodel onderweg is naar medio 2016. Nog altijd voorzien van een hybride-aandrijflijn. Sterker, conventionele aandrijving staat niet eens op de planning. Daarvoor heeft Kia de (nieuwe) Sportage.

RAV4 Hybrid Met de Niro lijkt Kia dus heel bewust de aanval te openen op de Toyota RAV4 Hybrid. Maar ook de Toyota Prius+ en Ford C-Max Energi kunnen rekenen op verzet uit Zuid-Korea, ook al laten die auto's zich eerder typeren als MPV's.

89 g/km Over de technische kant van de Niro weidt Kia ook al een beetje uit. Zo komt de auto op een compleet nieuw platform te staan die speciaal is ontwikkeld voor alternatieve aandrijflijnen. De hybride-centrale wordt gevormd door een 1.6 GDI-benzinemotor en een 32 kW sterke elektromotor, gekoppeld aan een lithium-polymeer accupakket. Er wordt zelfs al een gemiddelde CO2-uitstoot genoemd, namelijk om en nabij de 89 g/km (wat 21% bijtelling zou beteken). Een zestraps transmissie met dubbele koppeling zorgt voor de overbrenging en in een later stadium volgt er nog een plug-in versie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer