Nieuws: Kia Optima – Europese Kia Optima ook een feit

Kia had vrijwel alles al over de nieuwe Optima prijsgegeven, maar hoe de Europese versie exact smoelt, dat was het merk ons nog schuldig. Tot nu.

Kia presenteerde in april de vernieuwde Optima, met daarbij de foto's van de Amerikaanse versie. Nu wijkt deze zowel visueel als technisch nauwelijks af van de Europese derivaat, maar toch. We willen nu eenmaal graag het fijne weten. En daarin komt Kia ons nu tegemoet.

Eén motor voorlopig Kia neemt de Europees georiënteerde Optima mee naar de IAA Frankfurt, volgende maand. Zeker is dat het showmodel (of modellen) onder de kap een 1.7 CRDi-diesel heeft liggen met 141 pk en 340 Nm. Dat is namelijk de enige motorvariant. Vrees echter niet, Kia meldt dat er zicht is op andere aandrijflijnen, waardoor een plug-in hybride. Wel zal bij de marktlancering alvast de nieuwe DCT-automaat met 7 verzetten verkrijgbaar zijn, die de Optima een stuk schoner maakt met hopelijk gunstigere prijzen tot gevolg. Een handbak is standaard.

Groter Om nog even terug te komen op wat we eigenlijk al wisten. De nieuwe Optima is nog weer ietsje groter dan zijn voorganger. Zowel bij de lengte als wielbasis kwam er een centimeter bij en de breedte en hoogte namen met respectievelijk 2,5 en 1 centimeter toe. Dit zorgt voor nog een beetje meer binnenruimte, aldus Kia. Ook de bagageruimte ging erop vooruit. Die meet nu standaard 510 liter.

Veiligheid voorop Naast meer binnenruimte is de Optima ook veiliger. Dat is gedaan door de torsiestijfheid met liefst 50% te verbeteren en de passieve en actieve veiligheid te verhogen. Zo is de nieuwe Optima zoal uit te rusten met adaptieve cruise control, een actief rem systeem (AEB), actieve rijbaanassistentie, grootlicht-assistentie, snelheidsborden herkenning, dodehoekhoekdetectie en kruisend verkeersdetectie achter. Ook een 360° omgevingsmonitor met vier camera's staat in de prijslijst.

Multimedia Verder debuteren tal van nieuwe technologieën om het de inzittenden leuker te maken. Een voorbeeld hiervan zijn de nieuwste multimediasystemen van Kia met een 7 of 8 inch touchscreen. Andere optionele highlights zijn een 590 watt Harman Kardon Premium Sound-systeem met 10 speakers en een externe versterker, evenals een nieuw draadloos oplaadsysteem voor smartphones.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer