Nieuws: Kia Optima – Kia Optima fijngeslepen

Nog geen twee jaar na de lancering heeft Kia de Optima bijgepunt, al zijn de veranderingen onder een loep pas te zien. Grootste nieuws is dat de grote sedan voortaan wordt voorzien van een nieuwe turbomotor.

Voor de veranderingen aan de carrosserie en het interieur moet je minstens twee keer kijken. De voor- en achterzijde van de Kia Optima zijn slechts subtiel gewijzigd met net even wat andere bumpers, koplampen die voortaan LED-dagrijverlichting aan de binnenkant van het glas hebben en, zo lijkt het, een iets hertekende grille. Aan de achterzijde zijn er ook nieuwe lichtunits. Met moderne LED's uiteraard.

TFT-instrumentarium De nieuwigheden aan het interieur zitten ook in de details, al zal zelfs de trouwe Optima-rijder het TFT-display in het instrumentarium snel opvallen. Dat 4,3 inch grote scherm is grafisch van hoge kwaliteit en kan veel verschillende informatie over de auto weergeven. Rechts van het nieuwe stuurwiel (dat ook debuteerde in de nieuwe Kia Carens) huist voortaan het opgewaardeerde 8 inch infotainmentsysteem. Verder beschikt de bijgepunte Optima over stoelen met een verbeterd profiel voor meer steun aan het lichaam en enkele aanvullende veiligheidsfeatures zoals Blind Spot Detection (dodehoekwaarschuwing).

Optima gaat turbo In ons land bestaat het leveringsprogramma van de Optima enkel uit de Hybrid en de 1.7 CRDi-diesel. Zou Kia hun huidige, wat verouderde atmosferische benzinemotoren in de Optima lepelen, dan zouden deze vanwege het Nederlandse belastingklimaat toch minder interessant uitvallen qua prijs. Met de komst van de vier gloednieuwe turbomotoren kan dit veranderen. In Amerika krijgen ze alvast de beschikking over de Optima met nieuwe 2.0 T-GDI. Deze viercilinder-turbomotor levert 245 pk en is aan de overkant van de grote plas gekoppeld aan een 6-traps automaat. Voor Europa zou deze motor allicht wat teveel van het goede zijn, maar wellicht is het de eerste stap naar een breder motorpalet voor de Optima. Kia Nederland kan hierover nog geen uitspraken doen, evenals zeggen wanneer de vernieuwde Optima in de showroom staat.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer