Nieuws: Kia Picanto – Driedeurs Picanto sportiever

Kia toont ons de eerste details van de driedeurs Picanto. En daarmee wordt duidelijk dat het model sportiever is dan de vijfdeurs. Het onderscheidt wordt ‘em vooral gemaakt door het speciale bumperwerk.

Het is een soort van trend geworden dat driedeurs hatchback's niet zomaar vijfdeurs modellen minus twee portieren zijn. Tegenwoordig wordt er echt een eigen identiteit gegeven aan de driedeurs modellen. De nadruk ligt daarbij op sportiviteit. Zo ook bij de nieuwe Kia Picanto die na zijn marktdebuut in mei (5-deurs) vanaf augustus ook in driedeurs uitvoering op de markt zal komen.

Sportief bumperwerk Voor de eerste maal presenteert Kia een driedeurs Picanto. Daarmee hoopt men uiteraard een jongere doelgroep te kunnen aanspreken. Op zich zou dat moeten lukken. De vijfdeurs Picanto heeft al een heel fris en modern uiterlijk, maar bij de driedeurs wordt daar nog een vleugje sportiviteit aan toegevoegd. Zo wijken de voor- en achterbumper compleet af van zijn vijfdeurs broeder om zodoende een sportieve look te creëren en doen de zijskirts het model lager ogen. De dubbele uitlaatpijp is wellicht iets teveel van het goede, maar gebrek aan sportiviteit kun je het in ieder geval niet noemen. Optioneel kan de sfeer verder worden verhoogd dankzij de montage van een paar fraaie lichtmetalen wielen, een rode sierstrip in de afwijkende grille en een gewaagde kleur voor de bekleding.

Motorengamma Net als de vijfdeurs zal de driedeurs Picanto leverbaar worden met een drietal motoren. Het gamma start met de nagelnieuwe 1.0 liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 69 pk en koppel van 95 Nm. Diezelfde motor is ook leverbaar als Bi-Fuel (benzine/LPG) en ontwikkelt dan 82 pk en 94 Nm. Tot slot is er een viercilinder benzinemotor met een inhoud van 1.2 liter waarmee 85 pk en 121 Nm wordt opgewekt. Dankzij het schone karakter van de motoren komen ze allemaal in aanmerking voor vrijstelling van BPM en wegenbelasting en dient maar 14% bijtelling te worden betaald.

Zoals gezegd zal de driedeurs Picanto in augustus bij de dealers staan. De prijslijst zal starten rond de 8.000 euro.

Bekijk ons aanbod nieuwe Kia Picanto's

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer