Nieuws: Kia Rio – Kia overweegt hot hatch van Rio

Nu Kia design en kwaliteit onder de knie heeft kweekt de rijzende Zuid-Koreaanse fabrikant nieuwe aspiraties. Het merkimago bijvoorbeeld kan nog wel een oppepper gebruiken en een hot hatchback zou daarin uitkomst kunnen bieden.

"De kwaliteit en het design van onze producten heeft ons merkimago in Europa ingehaald", zegt Benny Oeyen tegen het Britse Autocar. "Met de juiste auto's kan dit gecompenseerd worden. Een hot hatchback, cabriolet of coupé zou daarin uitkomst kunnen bieden", zegt het hoofd van de productmarketing bij Kia Europa.

Kia Rio Gezien de marktsituatie in Europa is een 'hot hatch' de meest voor de handliggende keus voor een imago-injectie, en laat Kia nu net een fonkelnieuwe Kia Rio hebben gepresenteerd. Met een van zichzelf al behoorlijk vlot en sportief gezicht zou het nieuwbakken model de ideale kandidaat zijn. Bovendien valt de Kia Rio precies in het segment waaruit veelal de leukste rij-ijzers (snel en compact) geboren worden. "Kia is eruit!", zou je zeggen, maar zover is het nog niet. Het is nog een hersenspinsel, maar in ieder geval het overwegen waard. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bekijk alle Kia Rio's

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer