Nieuws: Kia Rio – Nieuwe Kia Rio vanaf € 11.695,- geleverd

De nieuwe Kia Rio arriveert eind augustus bij de dealer met een prijs van € 12.595,-. De driedeurs die pas begin 2012 wordt vermarkt is € 900,- voordeliger waarmee de vanafprijs van de Rio op € 11.695,- komt te liggen.

Meteen vanaf de marktintroductie is de Kia Rio verkrijgbaar met een redelijk breed motorenpalet. Er zijn in totaal vijf verschillende krachtbronnen, waarvan zowel de basisbenzine als de -diesel schoon genoeg zijn om in aanmerking te komen voor 14% bijtelling bij zakelijk gebruik en MRB-vrijstelling voor de particuliere koper.

Benzineprijzen De voordeligste Kia Rio heeft onder de kap een 1.2 liter CVVT-benzine motor met 85 pk (109 g/km) en met Comfort Pack kost deze instapper € 13.190,-. Vervolgens is er de 1.4 CVVT Comfort Pack die met een CO2-uitsoot (20%) weliswaar minder schoon is, maar met 109 pk ook een stuk krachtiger. Prijzen beginnen bij € 15.190,- voor de versie met handbak en bij € 16.990,- voor de uitvoering met automaat (147 g/km, 25% bijtelling).

Dieselprijzen Voor een tarief van € 14.295,- verschaf je je de Kia Rio 1.1 CRDi, goed voor 75 pk en een gemiddelde CO2-uitstoot van minder dan 95 g/km en dus BPM- en MRB-vrij. Leaserijders genieten van 14% bijtelling. Voorzien van het goedkoopste optiepakket is deze compacte diesel er vanaf € 15.790,-. Topdiesel is de 1.4 CDRi met 90 pk en meteen als Comfort Pack. Daarvan bedraagt de vanafprijs € 18.190,- en is het alsnog vijf procent fiscale korting genieten (20%).

Optiepakketten Optioneel zijn er drie optiepakketten: Comfort Pack, Plus Pack en het Super Pack. Tot het Plus Pack behoort onder meer Auto Light Control, mistlampen vóór, achterlichten met LED-techniek, projectiekoplampen inclusief bochtverlichting en LED-dagrijverlichting, elektrisch inklapbare buitenspiegels met LED richtingaanwijzer en privacy glass. Het Super Pack heeft bovendien cruise control inclusief een snelheidsbegrenzer, climate control, een regensensor, verlichte make-up spiegels, kaartleeslampjes en zonnebrilhouder, een Supervision instrumentencluster, een smart key en start-/stop knop, een lederen stuurwiel en pookknop, UV-werend Solar glass, een bagagenet inclusief opbergvak onder de kofferruimte en een middenarmsteun. Let op: de genoemde prijzen gelden voor de later te introduceren 3-deurs Kia Rio. De 5-deurs versie staat vanaf 26 augustus bij de dealer en is te allen tijde € 900,- duurder.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer