Nieuws: Kia Rio – Tada! Dit is de nieuwe Rio van Kia

In de aanloop naar zijn officiële première in Parijs heeft Kia de gloednieuwe Rio alvast digitaal voorgesteld. De populaire B-segmenter, die ietsje langer en breder is geworden, zal vanaf volgend jaar lente te koop zijn.

De Rio is een ontzettend belangrijk model voor Kia. Alleen al vorig jaar werden er bijna een half miljoen van verkocht, wat meteen te kennen geeft waarom Kia behoorlijk op veilig heeft gespeeld wat design betreft. Hoewel de al weer vierde generatie Rio wel degelijk als nieuw te herkennen is, zal je het model op geen enkele uitspatting kunnen betrappen. Dit gezegd hebbende lijkt Kia sowieso wel heel sterk met een schuin oog naar de Volkswagen Polo te hebben gekeken.

Tikkeltje groter De nieuwe Kia Rio oogt in elk geval erg Europees en op zich is dat niet gek. De auto is namelijk getekend door Kia's designcentrum in Duitsland, in samenwerking met ontwerpcollega's in Californië. Verder wil Kia alvast kwijt dat de Rio lichtjes is gegroeid naar een lengte van 4,06 meter en breedte van 1,73 meter. De hoogte nam juist af met enkele millimeters tot 1,45 meter en bij de wielbasis kwam 10 millimeter bij ten opzichte van zijn voorganger.

Minder knoppen Dankzij de grotere wielbasis biedt de Kia Rio meer binnenruimte, aldus de Zuid-Koreanen. Om het gebruiksgemak te vergroten is het nieuwe dashboard meer op de bestuurder gericht en zijn er minder fysieke knoppen toegepast. De bediening van de meeste functies (audio, navigatie, connectiviteitsdiensten) zijn voortaan ondergebracht in een nieuw infotainmentsysteem.

Q1 2017 De Europese introductie van de nieuwe Kia Rio vindt plaats in het eerste kwartaal van 2017. Informatie over motorisering, uitrustingsniveaus en prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer