Nieuws: Kia SUV-concept – Kia zinspeelt op nog een grote SUV

De Sorento alleen is niet genoeg voor Kia. De Zuid-Koreanen azen op een tweede uit de kluiten gewassen SUV en op de Detroit Motor Show krijgen we alvast een voorproefje te zien.

Om precies te zijn op 11 januari trekt Kia het doek van haar nieuwe SUV-concept. En dat de auto compleet anders zal zijn dan de Sorento, verklapt het silhouet op deze teaserafbeelding alvast. Dat is namelijk veel hoekiger. Mede dankzij het wieldesign lijkt het studiemodel wel wat weg te hebben van de Range Rover Sport. Geen verkeerde auto om mee vergeleken te worden, overigens.

Gezonde insteek Voor nu laat Kia alvast weten dat de SUV door haar designstudio in Californië is ontworpen. Verder heeft het designteam zich bezig gehouden met het zo 'gezond' mogelijk maken van de auto door 'state-of-the-art technologie'. Ook 'welness' stond bij de ontwikkeling hoog in het vaandel. Een jacuzzi waar normaliter de achterbank zit, zal er wel niet bijzitten.Tot slot het voornaamste: met dit concept presenteert Kia een serieuze voorbode van een nieuwe premium SUV die mogelijk in de toekomst in het modelportfolio wordt opgenomen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer