Nieuws: Lamborghini Cabrera – Teaseroffensief Lamborghini Cabrera begonnen

Lamborghini heeft de eerste teaser uitgegeven van de nieuwe Cabrera. Met de nog vage omschrijving ‘Luister naar je instinct’ weten de Italianen ons alvast nieuwsgierig te maken naar hun nieuwste supercar.

De Gallardo is nog nauwelijks uitgezwaaid of Lamborghini vuurt het startschot al af voor de teasercampagne van de Cabrera. Of moeten we Hexagon zeggen? Dat is immers de naam die de Italianen verbinden aan het nieuwe model gedurende dit teaseroffensief. Wat zijn benaming voorlopig ook is, het geblèr van de Lambo is machtig.

5.2 liter V10 'Ontdek het gebrul van de nieuwe creatie van Lamborghini. Het zal pas het begin zijn', belooft de fabrikant uit Sant´Agata Bolognese. Op de teasersite kan de bezoeker met een klik op de startknop de 5.2 liter V10 tot leven wekken. Een luidkeelse brul van de tiencilinder is het effect. Het is een prachtige akoestiek die ons doet verlangen naar meer. We wisten de Cabrera al eens te spotten maar we kunnen niet wachten op nadere officiële informatie.

R8-techniek Hoe lang het nog duurt voor hij metterdaad onthuld wordt valt te bezien. Wat we al weten is dat 'ie de beschikking krijgt over een vracht aan Audi-technologie, afkomstig van de vernieuwde R8. Het vermogen van rond de 600 pk zal het nieuwe Italiaanse raspaard op alle vier de wielen afvuren. Ook een achterwiel aangedreven Cabrera zit in de pijplijn en de verwachting is dat Lamborghini enkel een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling ter beschikking stelt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer