Nieuws: Lancia Delta – De nieuwe Lancia Delta onthuld

Dit is de allereerste informatie over de splinternieuwe Lancia Delta. Lancia presenteert de nieuwe Delta tijdens de Autosalon van Genève en laat ons nu alvast kennis maken met de auto. Voor Lancia is de Delta een belangrijk model, het is immers de eerste nieuwe Lancia van een nieuwe generatie.

Delta is een historische naam, maar volgens Lancia staat het ook voor verandering, verschil en evolutie. Met de presentatie van dit compleet nieuwe model gunt Lancia ons een blik in de nabije toekomst. Het Italiaanse merk staat namelijk aan de vooravond van een volledige vernieuwing van het modellengamma. De Delta is daarvan het eerste tastbare resultaat.

Centro Stile Lancia

Zijn design dankt de Delta aan Lancia´s Centro Stile in het Italiaanse Turijn. Daar werd ook de conceptcar Delta HPE geboren die ons in 2006 alvast een voorproefje gaf van dit nieuwe model. Met zijn lengte van 4,50 m, breedte van 1,80 m en hoogte van 1,50 m valt de Delta in de klasse van de Fiat Bravo, Peugeot 308 en Volkswagen Golf.

Interieur

Het exterieur en het interieur ziet er elegant uit. Lancia heeft volgens eigen zeggen veel aandacht besteed aan de kwaliteit en uitstraling van de toegepaste materialen. Hoogwaardige opties zijn onder meer een Bose-audiosysteem met CD- & MP3-speler en het Blue&Me-systeem waarmee de functies van onder meer de Bluetooth-telefoon en het navigatiesysteem kunnen worden bediend. Voor extra rijcomfort is de Delta leverbaar met een elektronisch geregeld dempingsysteem.

Motoren

Het motorengamma bestaat uit benzine- en dieselmotoren die allen zijn voorzien van een turbo. Het vermogen loopt uiteen van 120 tot 200 pk. Veel van zijn motoren deelt de Delta met de Fiat Bravo waarvan de technische basis is geleend.

Najaar 2008

Tijdens de Autosalon van Genève zal de nieuwe Delta voor het eerst aan het publiek worden getoond. In het najaar staat de auto bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer