Nieuws: Lancia Delta – Nieuwe 1.8 Turbo en Executive-uitvoering

Het gamma van de Lancia Delta wordt uitgebreid met een krachtige en splinternieuwe 1.8 liter turbomotor. De 200 pk sterke turbomotor zal in Genève zijn werelddebuut beleven. Tegelijkertijd presenteert Lancia de Delta Executive, een uiterst luxueus topmodel.

Lancia kan worden gezien als het luxemerk van de Fiat Group. De unieke Italiaanse stijl, de luxe en het verrassende design van het merk spreekt bij velen tot de verbeelding. De Delta is tegenwoordig het topmodel van Lancia en daar hoort uiteraard ook een topuitvoering bij. Die is er binnenkort in de vorm van de Delta Executive.

Two-tone Aan de buitenzijde is de Delta Executive herkenbaar aan de speciale two-tone carrosserie (Light Bronze en Eclipse Black in dit geval). De speciale two-tone lichtmetalen velgen, het gouden D-logo op de deurstijlen en het woord ´Delta´ op de achterruit sieren de buitenzijde. Wie instapt wordt getrakteerd op een stijlvol interieur waar luxueuze materialen de boventoon voeren. Het dashboard is uitgevoerd met Frau Pieno Fiore beige leer met speciale bruine piping. Een speciaal stiksel op de stoelen en een uitgebreide uitrusting maken het plaatje compleet.

Automatisch inparkeren Wat betreft de uitrusting zijn opvallende zaken te noemen. Want behalve alle luxe zaken als 6 airbags, climate control, een groot glazen dak, uitgebreide navigatie en een armsteun met gekoeld vakje presenteert Lancia ook Reactive Suspension en Magic Parking. Het Reactive Suspension System werkt met een aantal sensoren die continue de ondergrond monitoren. Daardoor past de vering zich aan aan de situatie. Een andere innovatie voor Lancia is Magic Parking. Het systeem scant de parkeerplaatsen lang de weg af en geeft een seintje als deze groot genoeg is voor de Delta. Wanneer men dat wenst kan het systeem bovendien geheel zelfstandig zorgen voor het inparkeren. De bestuurder hoeft alleen maar gas te geven en te remmen, het systeem stuurt. Het systeem is vergelijkbaar met Park Assist van Volkswagen.

Nieuwe turbomotor Ook op motorisch vlak is er nieuws voor de Delta. De compleet nieuwe viercilinder turbomotor die ook in de Alfa 159 debuteert zal Lancia ook gaan leveren in de Delta. De motor is ontwikkeld door Fiat Powertrain Technologies en ontwikkelt een vermogen van 200 pk bij 5.000 tpm. Het koppel van 320 Nm is bij 2.000 tpm beschikbaar. Met deze motor onder de kap accelereert de Delta in 7,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en de topsnelheid ligt op 230 km/h. Lancia claimt een verbruik van 7,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 185 g/km. De motor wordt standaard gekoppeld aan een zestraps automaat.

Zowel de Lancia Delta Executive als de nieuwe 1.8 liter 200 Di TurboJet debuteren op de Autosalon van Genève.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer