Nieuws: Land Rover DC100 Expedition – Ruigere trim voor Land Rover DC100

Als ´Expedition´ toont Land Rover op de New York Auto Show een wat opgeruigde DC100. De conceptcar wordt daarmee in zijn zoveelste trim gehesen en opnieuw aan het publiek voorgesteld.

Je kunt bijna van een tournee spreken, want na zijn debuut op de IAA in Frankfurt toonde Land Rover de DC100 ook in Dubai, Tokyo en Los Angeles. En keer op keer in een andere kleurstelling en met net iets andere features. Het doel is uiteraard om wereldwijd de belangstelling van het publiek te polsen, maar ook de veelzijdigheid van de opvolger van de Defender te presenteren.

Offroad-uitrusting In New York staat de tot dusver meest ruige DC100. Hij is gespoten in spierwit met krachtige oranje accenten. Het meest opvallend zijn natuurlijk de lier, de snorkel op het dak, een bullbar, grotere sleepogen en de speciale lichtmetalen wielen die het model zijn terreinwaardigheid moet tonen. Op het dak tevens een roofrack met daarin een aantal rijplaten en andere noodzakelijke accessoires om in ruig terrein verder te komen waar de rest zal stranden.

Proefballonnetje Wat de exacte plannen van Land Rover zijn is nog altijd onbekend voor het publiek. De DC100 is ontwikkeld als proefballon, maar die hangt inmiddels al wel heel lang in de lucht. Zou Land Rover er nog geen klap op durven geven? Ach, ze hebben de tijd want de huidige Defender kan sowieso nog tot 2017 mee.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer