Nieuws: Land Rover DC100 – Land Rover toont doorontwikkelde DC100

Op de Los Angeles Auto Show schitteren deze week de DC100 en DC100 Sport. Die laatste is identiek aan de auto zoals die in september op de IAA in Frankfurt stond, maar de dichte DC100 werd door Land Rover nog net iets verder doorontwikkeld.

Bovendien geeft Land Rover voor het eerst een foto van het interieur vrij. In Engeland hebben ze het maar moeilijk. Want hoe creëer je een waardige opvolger voor een icoon als de Land Rover Defender? Dat is praktisch onmogelijk, want de charme van het model valt niet naar moderne maatstaven te vertalen. Toch doet Land Rover een poging. Men heeft de ambitie om halverwege dit decennium een auto neer te zetten die op wereldschaal verkocht gaat worden en trouw blijft aan het originele DNA van de Defender.

Meer offroad De DC100 geeft een voorproefje van wat komen gaat. Land Rover trekt met het model de wereld over om de meningen van het publiek te peilen. Speciaal voor de bezoekers van de Los Angeles Motor Show werd de dichte DC100 iets aangepast. Hij staat op speciale 20 inch offroadvelgen met Cooper ´all terrain´ banden en is voorzien van expeditie-accessoires als een verhoogde luchtinlaat om zodoende door diep water te kunnen waden. Een stoere imperiaal ontbreekt eveneens niet. Het grootste verschil maakt de carrosseriekleur Heritage Blue in combinatie met het Candy Weiss gekleurde dak. Voor de rest is het model identiek aan de in Frankfurt getoonde conceptcar, en dat zou betekenen dat de meningen tot nu toe zeer positief zijn?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer