Nieuws: Land Rover Discovery 4 Armoured – Gepantserde Land Rover Discovery 4

Land Rover heeft een nieuw gepantserd model in het leveringsgamma opgenomen. Met het aflossen van de Discovery 3 door de 4 wordt nu ook de Discovery 3 Armoured afgelost door een nieuwe variant.

Bij gepantserde voertuigen denken we doorgaans aan limousines als de Mercedes S-klasse (Guard), Audi A8 (Security) en BMW 7-serie (Security). Maar er is een minstens zo grote markt voor gepantserde terreinauto's. Denk maar eens aan landen in het Midden-Oosten of Rusland waar SUV's ongekend populair zijn en gepantserde voertuigen minstens zo gretig aftrek vinden.

B6 Land Rover presenteert zodoende een gepantserde Discovery 4. Voorzien van kogelvrije ramen, aanzienlijk wat extra plaatmateriaal, anti-lek banden en tal van andere maatregelen om inzittenden te beschermen tegen rondvliegende kogels en bomaanslagen. Dat alles natuurlijk onzichtbaar voor buitenstaanders. De Discovery 4 Amoured voldoet aan de B6-norm en kan volgens Land Rover onder meer een explosie van 15 kg TNT 'overleven'.

3.550 kg De grote hoeveelheid extra bescherming drijft het gewicht van de Discovery 4 op tot 3.550 kg. De wielophanging, dempers en vering werden dan ook grondig herzien. Behalve dat kiest Land Rover voortaan voor de 375 pk en 510 Nm sterke V8 in plaats van de 2.7 liter V6 dieselmotor. Een sprint naar 100 km/h voltrekt de mastodont in 10,6 seconden en wanneer de blauwe flitslampen zijn ingeschakeld zal menig weggebruiker spoedig opzij gaan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer