Nieuws: Land Rover Range Rover – Hamann doet Range Rover pijn

Wij vinden de reguliere Range Rover dankzij zijn royale afmetingen al opvallend genoeg. Hamann denkt daar duidelijk anders over en dost de nieuwe Brit uit als een soort rijdende discobal. Het moet je smaak zijn.

Land Rover heeft met de Range Rover een model in handen dat erg gewillig is bij de bekendere tuners in autoland. Zo ook Hamann, die bij het maken van de Mystére tot over het uiterste gaan. Sommige mensen, waaronder ongetwijfeld Barbie, zullen het mooi vinden, voor anderen zal is dit pure asfaltvervuiling in het kwadraat. Al is het alleen al vanwege de roze lak die de Duitsers aanbrengen op de jongste Range Rover; die lijkt wel gemaakt om als spiegel te dienen.

Aandachtstrekker De felle lakkleur is slechts de saus voor extra ´smaak´. Aan de basis van de Mysére staat de grootst mogelijke bodykit waardoor de Range Rover een stevige 80 millimeter breder is geworden. Een al evenzo enorme voorbumper, zo mogelijk nog dikker uitgeklopte wielkasten, een aangedikte motorkap en diverse zijskirts completeren het kwartet aan optische veranderingen aan de carrosserie. Die is overigens compleet uit carbon opgetrokken. Daarnaast zijn er ook nog eens een forse achterspoiler en een ander uitlaatsysteem gemonteerd, waardoor aandacht gegarandeerd is.

23 inch Wat de kosten van dit extravagante pakket is hadden we graag geweten, maar Hamann zegt dat die ´op aanvraag´ van serieuze klanten is. Technische informatie werd wel vrijgegeven. Zo is de Mystére 40 millimeter dichter tegen het asfalt gezet, zonder dat de maar liefst 23 inch metende velgen tijdens het rijden tegen de binnenkant van de wielkasten schuren. Een maatje kleiner kan, maar je moet de dingen niet uit verband trekken natuurlijk...

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer