Nieuws: Land Rover Range_e – Range_e hybride in Genève

De Land Rover Range_e zal door de Britten voor het eerst op een autoshow getoond worden. Op de stand van Land Rover in Genève zal de Range_e laten zien hoe ver Land Rover is op het gebied van hybride-aandrijving.

De Range_e maakt onderdeel uit van een kleine testvloot van Land Rover waarmee men op het hoofdkantoor in het Engelse Gaydon momenteel aan het testen is. De hybride is gebaseerd op de Range Rover Sport en beschikt over een 3.0 liter TDV6 dieselmotor met achttraps ZF automatische transmissie. Deze aandrijving is gecombineerd met een plug-in parallel dieselhybride-systeem waardoor de Range_e ook puur elektrisch kan rijden.

89 g/km De Range_e is heeft een verbluffende CO2-emissie van slechts 89 g/km en zou daarmee in ons land in aanmerking komen voor 14% bijtelling. In pure elektrische modus heeft de auto een actieradius van 32 km. De topsnelheid bedraagt 193 km/h en de actieradius is 1.112 km. Het klinkt bijna ongelofelijk voor een auto van dit formaat. Land Rover werkt momenteel nog druk aan de ontwikkeling van de hybride-modellen. Behalve van de Range Rover staat er ook een hybride van de Evoque op de planning. Het exacte hoe en wanneer is vooralsnog onbekend, maar er wordt veelvuldig gesproken over 2013.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer