Nieuws: Lexus RC F – Lexus’ nieuwe sportwagen weer naakt gespot

Over een paar weken wordt hij pas officieel en Lexus was al volop aan het teaseren geblazen. Maar nu is de nieuwe sportwagen onverhoopt al behoorlijk duidelijk in dit magazine gade te slaan.

Halverwege januari hadden de Japanners het jaarlijkse Amerikaanse autofeestje in Detroit graag ruw willen verstoren. Pal tussen de vele muscle cars zou Lexus daar namelijk met veel bombarie de RC F onthullen, een krachtpatser in de geest van de BMW M4 Coupé. Dat plan staat nog steeds, maar de grote verrassing is er nu toch een beetje van af nu de auto al opgedoken lijkt te zijn in een autoblad. Als pleister op de wonde is de gemaakte foto van de betreffende pagina waarop de RC F in vol ornaat staat afgebeeld hinderlijk klein. De achterzijde is zelfs in een blur gehuld. Helemaal bedorven is het Lexus-feestje dus nog niet.

Atmosferisch blok Wat heet, bovendien. Ook al is het uiterlijk van de RC F niet zo geheim meer, het belangrijkste, het hart van de auto, is dat nog altijd wel. Nog altijd moeten we gissen naar de aandrijflijn. Al sinds de eerste berichten rond de RC F gaan de vermoedens sterk uit naar een geüpdatete versie van de 5.0 liter V8 die in de Lexus IS-F ligt. Een atmosferisch blok dus, en dat zou anno 2014 erg bijzonder zijn nu langzamerhand bijna alle autofabrikanten – grotendeels onder druk van de emissiewetten – overgestapt zijn op drukvullers als turbo’s of superchargers. Ongeacht wat er voorin hangt, schatten we dat het blok rond de 450 pk kan opwekken. Als vanzelfsprekend wil Lexus natuurlijk in het kielzog blijven van de BMW M4 Coupé, Audi RS 4 Avant en de Mercedes-Benz C 63 AMG.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer