Nieuws: Lexus RX – Nieuwe Lexus RX staat in New York

De gloednieuwe Lexus RX staat gepland voor de New York International Auto Show. En in aanloop naar die show - die op 1 april haar deuren opent voor de internationale pers - geven de Japanners het eerste beeld vrij van haar premium SUV.

Het is alweer zeventien jaar geleden dat Lexus de RX aan de wereld voorstelde. Destijds nog met een conventionele krachtbron, maar zeven jaar later tevens met een hybride aandrijflijn. Dit jaar wordt het tijd voor de vierde generatie van de luxueuze SUV die we onlangs al tegenkwamen als prototype. Opvallend is wel dat de daklijn van de auto in de teaser sterker afloopt dan die van het gecamoufleerde model. Vertekend beeld of zou er tevens een tweede 'RX Coupé' ala BMW X6 of Mercedes GLE Coupé in de maak zijn? Wij gokken helaas het eerste.

Big Apple Lexus zal de nieuwe RX introduceren op de eerste persdag van de New York International Auto Show. Tijdens deze persconferentie hopen we meer te weten te komen over de grote SUV. De marktintroductie van de Japanner volgt overigens pas rond de jaarwisseling.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer