Nieuws: Maserati Levante GTS – Maserati versterkt zich met Levante GTS

Moederbedrijf FCA heeft grootse plannen met Maserati. Het merk met de drietand krijgt er diverse modellen bij, waaronder een tweede SUV. Tot die tijd moet de grote Levante – als SUV – het in z'n eentje stellen. Versterking wordt echter alsnog geboden met deze nieuwe GTS-uitvoering.

De nieuwe Maserati Levante GTS maakt zijn werelddebuut tijdens het 25ste Goodwood Festival of Speed en stoomt meteen door naar de top van het leveringsgamma. Enkel de Levante Trofeo moet 'ie voor zich dulden. De twee zijn dan ook nauw aan elkaar verwant. Ook de GTS is bedeeld met reeds bekende 3.8 liter Ferrari-V8, hetzij met 550 pk iets minder krachtig dan hetzelfde blok in de Trofeo, die 590 pk geniet.

Flitsende prestaties Dubbele turbo's, een automatische transmissie en Q4-vierwielaandrijving zijn standaard en middels deze combinatie is het in 4,2 seconden naar de honderd spurten. Mede dankzij een rijkelijk koppel van 730 Nm. Als top geeft Maserati 292 km/h op.

Ideale sleeper Misschien ligt het aan de kleur, maar de GTS oogt braver dan de Trofeo, ondanks dat de prestaties van beide uitvoeringen nauwelijks voor elkaar onderdoen. Dat maakt de Levante GTS welhaast een uitstekende sleeper car, oftewel een auto waaraan je niet meteen ziet dat die menig volbloed sportauto het leven zuur kan maken. Alle badges eraf en ginnegappen maar!Binnenin de Levante GTS tref je echter tal van sportieve accenten. We noemen onder meer aluminium sportpedalen, tal van sierdelen in carbon, veel leder met aangezette biezen en een knopje dat zegt Integrated Vehicle Control. Dit systeem werkt actief mee aan de stabiliteit en rijdynamiek.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer