Nieuws: Maserati Quattroporte – Is dit de nieuwe Maserati Quattroporte?

Maserati is al vergevorderd met de nieuwe Quattroporte. Onlangs werden patenten aangevraagd voor het nieuwe model. De uitgelekte tekeningen laten toch vooral zien dat (gelukkig) veel bij het oude blijft.

Toen onlangs een zwaar ingepakte nieuwe Maserati Quattroporte onze lens passeerde was het wel even schrikken. Aan de achterzijde werd namelijk de indruk gewekt dat de traditionele sedan-lijnen verruild zouden worden voor die van een coupé. Niets blijkt echter minder waar want op patenttekeningen die uitlekten via een blog zien we de vertrouwde vorm van de Quattroporte.

GranTurismo De meest opvallende wijziging lijkt de neus te worden die voorzien is van een dynamischer uiterlijk dankzij nieuwe koplampen en grotere luchtopeningen. Aan de achterzijde zien we ook nieuwe lichtunits die duidelijk geïnspireerd zijn op de GranTurismo. Mogelijk zien we de nieuwe Maserati Quattropporte al in september in Parijs, maar een bevestiging daarvan hebben we niet kunnen achterhalen. Zodoende zou het net zo goed begin 2013 kunnen worden. Maar dat een onthulling van een opvolger van de inmiddels hoogbejaarde Quattroporte aanstaande is staat buiten twijfel. Bron: motortrend.com

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer