Nieuws: Maserati Quattroporte – Maserati Quattroporte gunstiger geprijsd

De gloednieuwe Maserati Quattroporto viel tijdens de introductie niet bij iedereen in de smaak. Gelukkig hebben de Italianen nog een troef achter de hand. Dat is namelijk zijn prijs die fors lager is dan de vorige generatie.

Om exact te zijn vraagt Maserati voor de nieuwe Quattroporte € 140.357,-. Dit is wat de Italianen willen ontvangen voor de (basis)variant met 3.0 liter V6-motor, goed voor 410 pk. Het verschil ten opzichte van de oude instapper bedraagt daarmee een gigantische 47 mille! Voor die halve ton meer had je destijds weliswaar een machtige V8 (hoewel niet krachtiger), de nieuwe Quattroporte stelt daar weer een rijkere uitrusting tegenover met onder meer 19 inch velgen, zwarte remklauwen, pastellak, lederen bekleding en een met leder bewerkt multifunctioneel stuurwiel.

Quattroporte GTS Indien je meer vermogen wenst, dan is er de versie met 3.6 liter V8. Voorzien van twee turbo´s levert deze 530 pk. Bovendien krijg je bovenop de standaarduitrusting nog een elektrisch bedienbaar zonnescherm, een driezits achterbank, die tevens te verwarmen is, en 20 inch velgen. Tegen een prijs van € 195.110,- staat de Quattroporte GTS op de oprit, en ook dat is aanzienlijk goedkoper dan het vorige (top)model. Die stond voor minimaal € 220.000,- in de prijslijsten.

Ellenlange optielijst Opties tegen een meerprijs zijn er natuurlijk nogal altijd. Een elektrisch verstelbaar schuifdak, privacy glass, verschillende vormen houtinleg, Alcantara hemelbekleding, aluminium sportpedalen, Maserati Shift paddels, een verwarmbaar stuurwiel, prijken zoal in de ellenlange prijslijst. Daarnaast is er nog het Executive Pack, dat onder meer bestaat uit keyless-entry achterdeuren, 4-zone klimaatbeheersing en Wifi-connectiviteit. De meerprijs voor dit pakket is € 15.004,- (exclusief SIM-kaart voor draadloos internet).

Later dit jaar Inmiddels is Maserati al gestart met de productie van de Quattroporte. De eerste kopers kunnen hun sportsedan in de loop van dit jaar verwelkomen. Een potente dieselmotor is voor een later moment aangekondigd. Wellicht dat hybriden op termijn zelfs mogelijk is. De geluiden rondom een hybride-aandrijflijn wakkeren in ieder geval steeds meer aan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer