Nieuws: Mazda CX-5 – Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs

In januari presenteerde Mazda in de Verenigde Staten de gloednieuwe, tweede generatie CX-5. De meeste details zijn daarmee reeds bekend gemaakt, maar het Europese motorengamma alsook de prijzen ontbraken nog. Die hebben we nu ook voor je.

Om nog even het geheugen op te frissen halen we de nieuwe CX-5 globaal nog even aan. De auto is toe aan zijn tweede generatie. Die vormt een evolutie van het model waarvan er inmiddels 1,5 miljoen zijn verkocht

Twee druppels water De nieuweling borduurt voort op het succes van zijn voorganger, maar probeert in alles net even beter te zijn. Het design is fijn geslepen, het kleurengamma vernieuwd en het aanbod aan multimedia en veiligheidssystemen compleet naar het niveau van nu getild. Ondanks dat de tweede generatie als twee druppels water op zijn voorganger lijkt is geen carrosseriepaneel gelijk gebleven.

Drie motoren Het motorengamma voor de Europese markt bestaat uit een 2.0 benzinemotor genaamd Skyactiv-G alsook een Skyactiv-D dieselmotor met 2.2 liter cilinderinhoud. De benzinemotor is 165 pk sterk. De dieselmotor levert Mazda in twee vermogensvarianten: 150 en 175 pk met respectievelijk een koppel van 380 en 420 Nm.

Vanafprijs Mazda CX-5 Vanaf juni staat de nieuwe CX-5 bij de dealers. De prijzen beginnen bij € 30.990,-, nagenoeg dezelfde instapprijs als het huidige model. De verwachting is dat ook de overige prijzen daarmee in lijn zullen liggen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer