Nieuws: Mazda MX-5 GT Concept – 205 pk sterke Mazda MX-5 GT op Goodwood

Eind deze week barst het Festival of Speed in Goodwood weer los. Een Brits autofeest, maar dat niet alleen de Britten vieren. Zo zal Mazda er de MX-5 GT Concept onthullen. Met 208 pk die in actie komen.

Feitelijk is Jota Sport verantwoordelijk voor de Mazda MX-5 GT Concept. Zij ontfermden zich zoal over de techniek en het uiterlijk, de voornaamste modificaties aan de roadster. Normaliter levert de tweeliter viercilinder 160 pk, in de MX-5 GT is dat 208 pk. De handgeschakelde versnellingsbak is gebleven, alsook de aandrijving op de achterwielen. Wel is het onderstel grondig aangepakt. Niet alleen staat het lager bij de grond, ook is het een stuk harder voor een optimale wegligging. Bovendien kan de bestuurder het geheel naar wens instellen. Wat de rijverbeteringen precies hebben opgeleverd mag de MX-5 GT gaan bewijzen tijdens de beroemde hillclimb die traditioneel gedurende Goodwood wordt gehouden. Opvallen doet de auto in ieder geval tijdens het in actie komen. De oranje kleurstelling is niet te missen in combinatie met het zwart.

Graadmeter Mazda neemt de MX-5 GT Concept, vergezelt door de MX-5 GT4-racer, mee naar Goodwood om de reacties van het publiek te peilen. Afhankelijk daarvan gaat het Japanse merk beslissen of ze hun befaamde roadster in deze gedaante in productie nemen. Vooralsnog blijft het bij een studiemodel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer