Nieuws: Mazda MX-5 GT – Mazda MX-5 GT vanaf nu te bestellen

De Mazda MX-5 is een lekker licht karretje, maar kreeg vaak kritiek vanwege het beperkte vermogen. Het Engelse Jota Sports heeft die aanmerkingen gehoord en voegt de nodige pk’s aan de Mazda toe. Hij is vanaf heden te bestellen.

Toen racepartner Jota Sports - onder supervisie van Mazda afgelopen zomer in Goodwood acte de présence gaf met de MX-5 GT ging het nog om een conceptcar. Maar dat is in de korte tussentijd omgezet naar een verkoopbaar exemplaar. De eerste lichting is zelfs al gebouwd. En dat - gelukkig - zonder die lelijke zwarte carrosseriepanelen rondom. Jota spuit indien gewenst de wielkasten bij het productiemodel netjes in dezelfde kleur als de rest van de carrosserie. Het kleurenpalet bestaat uit drie tinten: White Pearl, True Red en Aluminium Silver. De opvallend oranje kleurstelling op de concept heeft het dus niet overleefd.

205 pk Onderhuids beschikt de MX-5 GT, die niet via het officiële Mazda-kanaal maar via Jota Sports wordt verkocht, over een opgevoerde 2.0 liter viercilinder. Het blok schopt het tot 205 pk. Maar er is meer. Het onderstel is aangescherpt en rondom zijn er stijvere veren en alertere dempers. Een sportuitlaatsysteem maakt het gewenste plaatje compleet. Of de MX-5 GT ook buiten Groot-Brittannië te verkrijgen is, is niet bekendgemaakt

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer