Nieuws: Mazda MX-5 – Mazda MX-5 is miljonair

Voor een beetje middenklasser is het redelijk vanzelfsprekend. Maar voor een roadster, een auto voor fijnproevers, is het uniek. Mazda is daarom maar wat trots op het feit dat de MX-5 inmiddels één miljoen keer over de toonbank is gevlogen.

Vier generaties en 27 jaar had de Mazda MX-5 ervoor nodig, een beste tijd, maar geen enkele andere cabriolet of roadster doet 'm hem dit na. Misschien wel nooit. Zolang Mazda de MX-5 blijft bouwen wordt evenaren, laat staan overtreffen, in elk geval knap knap lastig.

April De miljoenste MX-5 is eigenlijk al op 22 april gebouwd maar nu pas komt Mazda ermee naar buiten. Die paar daagjes doen het 'm immers niet op 27 jaar. Saillant detail: toen de productie van de MX-5 in de Ujina Plant No. 1 in Hiroshima in 1989 van start ging was het ook april.

Bedank-tour Om de vele fans en eigenaren van de MX-5 te bedanken, zal het één miljoenste exemplaar wereldwijd op tal van liefhebbers-evenementen worden getoond. De 'wereldtour' begint op 3 mei in Japan tijdens het Hiroshima Flower Festival, waar de één miljoenste MX-5 zal deelnemen aan de Flower Parade. In Europa valt de auto voor het eerst te zien op het Goodwood Festival of Speed, waar Mazda vorig jaar nog hoofdsponsor van was.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer