Nieuws: Mazda MX-5 – Nieuwe Mazda MX-5 nog betaalbaarder

De MX-5 is 's werelds best verkochte roadster en tegelijk een van de betaalbaarste. En nu heeft Mazda hem nog betaalbaarder gemaakt.

Mazda is begonnen met de productie van de nieuwe MX-5 en verwacht 'm nog tijdens de zomer via haar dealers te kunnen aanbieden. Dat zal echter helaas wel richting de staart van de zomer zijn, maar daar staat tegenover dat de compacte roadster flink goedkoper is geworden ten opzichte van zijn voorganger.

1.5 of 2.0 Mazda heeft de vanafprijs van de nieuwe MX-5 namelijk vastgesteld op € 28.990,- en dat is € 2.500,- lager dan wat er momenteel voor de voordeligste MX-5 (de Silver Edition met 1.8 liter en 126 pk) wordt gevraagd. De toekomstige vanafprijs geldt voor de versie met 1.5 liter viercilinder-benzine, goed voor 131 pk. Schakelen verloopt via een handbak. Wil je sneller, dan kun je opteren voor de 2.0 liter. Het vermogen hiervan is echter nog niet bekend.

Uitrusting GT-M Mazda verwacht dat de MX-5 het meest verkocht zal worden als GT-M, de meest sportieve en rijkste uitvoering. In het geval van de 1.5 omvat de standaarduitrusting daarvan zoal climate control, Lane Departure Warning, High Beam Control, Smart Keyless Entry, Bose-audiosysteem, DAB+ digitale radio en een geïntegreerd navigatiesysteem. Bij de 2.0 liter-uitvoering komen daar nog 17 inch lichtmetalen velgen, een Bilstein-onderstel, een limited-sperdifferentieel, een start-stop-systeem en het regeneratieve remsysteem van Mazda, genaamd i- ELOOP, bij. De prijs van de tweeliter volgt later.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer