Nieuws: Mazda MX-5 – Vernieuwde Mazda MX-5 naar Europa

De vernieuwde Mazda MX-5 loopt al van de band in Hiroshima, maar Mazda Europa wist destijds nog niet of zij hem ook gingen leveren. Nu wel. Vanaf de herfst staat hij bij ‘onze’ dealers.

Mazda is zo blij met dit nieuws dat het meteen enkele foto's van de vernieuwde MX-5 voor Europa heeft laten schieten en meesturen. Tot de visuele vernieuwingen behoren zoal een herontworpen voorbumper ten gunste van de aerodynamica en speciaal voor ons continent is er een nieuwe exterieurkleur verkrijgbaar. Het voormalige Metropolitan Grey moet wijken voor Dolphin Grey. Binnenin zijn er kleine updates doorgevoerd aan de oppervlakten en het stuurwiel.

Voetgangersveiligheid De technische verbeteringen zijn eveneens gering, maar volgens Mazda groter van impact. Door de gaspedaal- en remkarakteristiek te verfijnen zou de MX-5 vloeiender rijden en nog beter te controleren zijn. Als gevolg hiervan verloopt ook de acceleratie gelijkmatiger. Voor de nieuwe motorkap geldt juist het tegenovergestelde. Die schiet bij de opgefriste MX-5 omhoog zodra het front van de auto in aanraking komt met een voetganger of fietser zodat de impact voor die medeweggebruiker afneemt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer