Nieuws: Mazda Shinari – Mazda verwelkomt nieuwe designtaal

De afgelopen jaren zijn we door Mazda flink verwend op het gebied van prachtige studiemodellen. Deze artistieke bolides kwamen uit de pen van Laurens van den Acker, maar nu de Nederlander een andere werkgever heeft is ook Mazda gewijzigd van designtaal.

Voor een autofabrikant is een designtaal een belangrijk onderdeel van de merkbeleving. Het zorgt ervoor dat haar verschillende modellen optisch verbonden zijn en dat alle auto´s duidelijk herkenbaar zijn als dat bepaalde merk. Bij Mazda gebruikte men de afgelopen jaren de prijswinnende 'Nagare Flow' taal, maar wisselt deze vanaf heden in voor een gloednieuwe met de naam 'Kodo'. Een woord dat ons Japans-Nederlands woordenboek vertaalt als 'de ziel van beweging'.

Scherp gelijnd exterieur Het eerste studiemodel dat de elementen van de nieuwe designtaal draagt is het Shinari Concept. De betekenis van de taal komt hierin duidelijk terug dankzij de fraaie wervelingen over de volledige carrosserie. De vloeiende vormen worden afgewisseld met scherpe vouwen en geknepen lichten. Vooral de combinatie van strak gelijnde koplampunits en mistlichten geven de voorzijde een agressief uiterlijk. Hoewel de lijn duidelijk scherper zijn dan in het verleden blijft de voorkant herkenbaar dankzij de vijfpunts-grille die al meerdere jaren een terugkomend designelement is.

Vernieuwend Het futuristische karakter gaat vloeiend over in het interieur van de Shinari. Afgezien van het duidelijk als Mazda herkenbare stuurwiel, oogt het binnenste zeer vernieuwend en sportief. Of de dashboard op het ergonomische vlak overtuigt laten we voorlopig maar even in de midden - fraai is het zeker!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer