Nieuws: Mazda3 – De nieuwe Mazda3 MPS

Dit is de nieuwe Mazda3 MPS. Het absolute topmodel binnen de Mazda3-reeks zal wederom beschikken over een flink motorpotentieel. De hoogte ervan hangt Mazda echter nog niet aan de klok.

De Autosalon van Genéve opent begin maart haar deuren en één van de nieuwe auto's die daar wordt gepresenteerd is de nieuwe Mazda3 MPS. Op de foto's is duidelijk te zien dat het model zich onderscheid van z'n minder bedeelde broers. Meteen valt de enorme luchtinlaat op de motorkap op. We gaan ervan uit dat deze er niet voor niets zit en de verder verfijnde 2.3 liter turbomotor van extra koeling moet voorzien. De dakspoiler zal voor een betere afvoer van de luchtstoom over het dak zorgen, terwijl de diffuser dit op zijn beurt doet voor de luchtstroom onder de auto. Hoewel de laatste vooral moet bijdragen aan het sportieve design.

Minimaal gelijkblijvend Zoals gezegd houdt Mazda de lippen nog stijf op elkaar wat betreft het maximale vermogen. Maar reken erop dat we hierin geen daling zullen aantreffen. Het vermogen van z'n voorganger (260 pk) wordt minimaal geëvenaard.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer