Nieuws: Mazda3 Sedan – Nieuwe Mazda3 Sedan bijna los

De nieuwe Mazda3 Sedan is nog niet officieel, maar dankzij deze gelekte beelden weten we alvast hoe hij eruit ziet. De Japanners zijn wat design betreft duidelijk op de goede weg!

Mazda weet ons te verrassen met de nieuwe 3 Sedan. Het lijkt erop dat er definitief een ommekeer gaande is in het C-segment. Waren sedanmodellen in dat segment voorheen slappe aftrekkels van hun hatchback-soortgenoten, er lijkt een trend te zijn ingezet dat de sedanmodellen volwaardige auto's zijn geworden. Audi bewees met de A3 Limousine al dat het mogelijk is met C-segment afmetingen een heel gelikte sedan te ontwerpen, Mazda bewijst dat met de 3 nu ook.

Oplopende lijn Kijkende naar de auto van opzij doet de oplopende lijn onder de raamstijlen ons sterk denken aan de vorige generatie Lexus IS. En dat is een compliment. De achterzijde alsook de vouwen en welvingen in de carrosserie zijn typische Mazda en doen de indruk opwekken dat de Mazda6 model heeft gestaan.

Vier motoren Het interieur alsook de technische basis zijn identiek aan dat van de vorige week gepresenteerde Mazda3 hatchback. Reken op het viertal motoren dat Mazda ook in de vijfdeurs 3 zal leveren. Dat wil zeggen een gloednieuwe 1.5 SkyActive-G met 100 pk en 150 Nm, een 2.0 liter met 120 pk en 210 Nm en als 'High Power' goed voor 165 pk en 210 Nm. Dieselen kan met 2.2 SkyActive-D. Deze enige dieselmotor heeft een vermogen van 150 pk en een trekkracht van 380 Nm. Elke motor is standaard gekoppeld aan een manuele 6-bak, terwijl een 6-traps automatische transmissie tegen meerprijs is te bestellen.

Eind dit jaar Voor het einde van het jaar zal de nieuwe 3 ook als sedan bij de dealers staan. Indien de CO2-uitstoot gunstig valt kan Mazda hiermee zomaar eens succes gaan boeken. Aan de looks zal het in ieder geval niet liggen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer